Maquillage – Μακιγιάζ – Makeup

 foto (26)

«Όταν μακιγιάρεσαι θέλω να μου μιλάς.

Να χάνω τα σύμφωνα απ’ τις λέξεις. Να ακούω τα φωνήεντα διαφορετικά, αλλόηχα, πιο ποιητικά,

Θεατής να είμαι στη θεατρική σου παράσταση»

Πρόσωπο χλωμό

Ενοχές από σκέψεις που πέρασαν κι άφησαν ίχνη στο νου σαν τα σημάδια του καφέ

Επιμένουν να κρύβουν τα χρώματα της πραγματικής ζωής…

Σκέψεις που πραγματικά δεν τις έζησες. Μόνο τις σκέφτηκες.

Δεν τόλμησες να τρέξεις στους δρόμους με τις στροφές.

Δεν άφησες το μακρύ σου φόρεμα να αγγίξει τις πέτρες των κτιρίων.

Μια κινηματογραφική επική ταινία με ήρωες που δεν επεδίωξες  να γνωρίσεις.

Τώρα ο χυμένος καφές στεγνώνει πάνω στο λευκό μάρμαρο κι αποκαλύπτει στα σημάδια του, τα ανέγγιχτα όνειρα στα χρόνια που πέρασαν. Σταγόνες ζωής που στέγνωσαν χωρίς να τις πιει κανείς. Κατακάθι σκούρο πάνω στο λευκό μάρμαρο… αντί για κόκκινο τριαντάφυλλο….

Το φλυτζάνι έσπασε. Καμιά προφητεία για το μέλλον που θα σου ψυθιρίζει το μέντιουμ.

«Με σπουδές  στο Λονδίνο, με πτυχία για την ερμηνεία της φαντασίας».

Η πόρτα σου τρίζει σε κάθε είσοδο και έξοδο στο σπίτι, χρόνια τώρα. Δεν βρέθηκε κανείς για να σου πει πως ο ήχος αυτός σκοτώνει τη χαρά της εξόδου, ή της εισόδου… Αποσπά τη σκέψη με άγριο μορφασμό μέχρι να κλείσει… Ούτε που θυμάσαι το πέρασμα…

Σκοτεινό δωμάτιο. Άναψε το φως. Έλα μπροστά στο καθρέφτη… Άνοιξε το συρτάρι… Πάρε ότι βρεις μέσα σ’ αυτό… Αυτά τα μικρά μολύβια, αυτά τα μικρά μπουκαλάκια με τα βερνίκια τα κόκκινα, τα μωβ, τα κοραλί…. Πάρε κι αυτές τις μικρές παλέτες με τις πολύχρωμες σκόνες… τις μπίλιες που μοιάζουν με μικρές καραμέλες…. Τα μικρά βαζάκια με τις διαφορετικές κρέμες…. Τα πινέλα…. Δυο μικρές μπουκιές από βαμβάκι….

Κοίτα καλά το πρόσωπό σου. Τόνισε τη σκέψη σου. Δώσε το χρώμα που θέλεις να έχει. Φτιάξε το όνειρό σου… Ζωγράφισε το χαμόγελό σου… άσε τα τριαντάφυλλα να στάξουν στα μάγουλά σου…. άσε το ρόδι να στάξει στα χείλη σου….

Πάρε το ρόλο σε μια ταινία, χόρεψε το μύθο από τον ήχο που θα φτάνει κοντά σου από ένα πιάνο, από ένα τσέλο… περπάτησε τους πέτρινους δρόμους, φωτογράφισε το περπάτημά σου μπροστά από τους πέτρινους τοίχους… νιώσε τη δροσερή πέτρα στις πατούσες σου…

Πάνω απ’ τα μάτια σου ο ουρανός.

Γαλήνια θάλασσα η ματιά σου… κι οι βλεφαρίδες σου πουλιά που στάθηκαν σε στέγαστρο  το ένα δίπλα στο άλλο να ξαποστάσουν, να κουβεντιάσουν…

Ταξίδι το χαμόγελό σου, το παίρνει το άρωμα που φόρεσες και το πηγαίνει μακριά…. Στους δρόμους τρέχει, στις στροφές… περνάει τις πέτρινες πύλες

Άνοιξε το παράθυρο να μπεί το φως του ήλιου…  Φόρεσε εκείνο το δακτυλίδι με τη πολύτιμη πέτρα.

Να με αυτό το μικρό συννεφάκι απ’ το βαμβάκι βάλε λίγο λάδι στους μεντεσέδες της πόρτας για να μη τρίζει με ήχο σαν από ταινία τρόμου…σκοτεινή.

Φρεσκοποτισμένο ανθοστόλιστο φυτό τα μαλλιά σου, γεμάτα ζωντάνια ανεμίζουν στο άγγιγμα του ανέμου και η κουρτίνα μοιάζει νυφικό που απλώνει στο περπάτημά σου….

Χτυπά το κουδούνι. Τρέχεις κι ανοίγεις τη πόρτα…Δεν τρίζει πια… Εκεί ένας φίλος από παλιά ήρθε να σε δει… Δυο κόσμοι που αγγίζουν ο ένας τον άλλο η πόρτα σου… Ο μέσα κόσμος…εσύ… Ο έξω κόσμος… όλοι οι άλλοι….. Μα τώρα συζητάς εκεί στο χώρισμα των κόσμων…. Πρώτη φορά… Είναι ένα άγγιγμα, είναι ο πρόλογος μιας αισθηματικής ιστορίας…. Είναι ένα παιχνίδι αντοχής… είναι μόνον ένα βήμα που πρέπει να γίνει…. Ένα βήμα που ενώνει δυό κόσμους…. Δύο χαμόγελα…. Τους ήχους από δυο μουσικά όργανα που παίζουν το σκοπό που σ’ αρεσει.

Πέρασε μέσα,λες με χάρη στο φίλο σου.

Κι εγώ φεύγω πια. Δεν χρειάζομαι άλλο. Η πόρτα δεν τρίζει. Δεν είμαι φάντασμα. Είμαι μια ζωντανή σκέψη που έκανες. Παίρνω το χαμόγελό σου και το πάω ψηλά, πολύ ψηλά στον ουρανό…. Τη νύχτα θα το χαρίσω στα αστέρια….Θα το συστήσω στο φεγγάρι, σε όλα τα χαμόγελα του ουρανού.

Γι’ αυτό όταν βγαίνεις στο παράθυρό σου τα βράδια και κοιτάς τον ουρανό, χαμογέλα….

Ο μακρινός αυτός απέραντος κόσμος για να διατηρηθεί φωτεινός, έχει ανάγκη το χαμόγελό σου. έχει ανάγκη όλα εκείνα τα χρωματιστά πράγματα που κρύβεις στο συρτάρι σου.

Τις μικρές παλέτες με τις πολύχρωμες σκόνες, τα πινέλα, τα μικρά μολύβια, και δυο μικρές μπουκιές από βαμβάκι…

έχει ανάγκη…. το μακιγιάζ…

Δ.Μ. Η φωτογραφία είναι από το διαδίκτυο.

Advertisements

4 thoughts on “Maquillage – Μακιγιάζ – Makeup

  1. Όντως, τόσο ταξιδιάρικο Δημήτρη! Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενος. Λίγο πριν διάβασα ένα αριστούργημα της «Χειμωνιάτικης Λιακάδας» που μας προέτρεπε να μεθύσουμε με Ποίηση και αρετή και τώρα διαβάζω το δικό σου αριστούργημα να μας καλείς να κοιτάξουμε τον ουρανό. Σήμερα θα κοιμηθώ ευτυχισμένος με αυτά τα δύο κείμενα να με νανουρίζουν. Αγαλλίαση…

    • Καλησπέρα Κώστα! Χαίρομαι που είσαι χαρούμενος κι εύχομαι να είσαι πάντα με αυτή τη διάθεση πλημμυρισμένος από χαρά.Το διάβασα κι εγώ το αριστούργημα της «Χειμωνιάτικης Λιακάδας» και μου άρεσε πολύ. Τώρα γύρισα και θα κάνω μια περιοδεία σε όλους. Κι εγώ θέλω να γίνω χαρούμενος απόψε. Θα προσπαθήσω.
      Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιό σου. Σε παρακολουθώ πάντα. Θαυμάζω αυτά που γράφεις. Δεν έχω αρκετό χρόνο για να γράφω σχόλια και περιορίζομαι τις περισσότερες φορές σε ένα τυπικό Like! Αλλά να ξέρεις πως αυτό το like είναι ένας θερμός χαιρετισμός και τα περιέχει όλα. Καλό βράδυ …. Πιστεύω να τα ξαναπούμε απόψε στο δικό σου blog. http://kostasoutsider.com/

      • ΄;-) Είναι φυσικό ότι αν τολμήσουμε και βάλουμε την τυπικότητα στη σχέση μας θα πάψουμε να είμαστε αυτό που είμαστε. Κατανοώ απόλυτα ότι τα σχόλια απαιτούν διάθεση φαιάς ουσίας και ψυχής, και αφού είμαστε κοινοί θνητοί μοιραία μερικές φορές ή και πολλές δεν μπορούμε να γράψουμε κάτι όσο και να το θέλουμε. Η καλή διάθεση είναι σαν ακανόνιστη περίοδος. Σε καταλαβαίνω Δημήτρη, έτσι λειτουργώ και εγώ, ανθρώπινα. Μου αρκεί και με γεμίζει να ξέρω πως είσαι εκεί και εγώ εδώ, δίπλα σου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s