Μόνο Μια Άγια Νύχτα

Athens Xmas Street Decorations

Βαρύτητα. Ω βαρύτητα δεν με αφήνεις να πετάξω. Να πάρω ένα έλκυθρο και να φύγω φορτωμένος με δώρα. Στα παιδιά θέλω να πάω να τα μοιράσω.

Βαρύτητα με τραβάς με δύναμη στο χώμα και τα πόδια μου πονούν από το βάρος μου. Πονάει και η καρδιά μου καθώς χτυπά χωρίς το κτύπο να τον ακούει κάποιος.

Βαρύτητα πόσο με κρατάς σαν ένα φυλακισμένο, αθώο, δέσμιο μες στο κελί της ασφυξίας. Να είμουν ένα πουλί να πετούσα στον ουρανό. Να είμουν αγάπη να μοιραζόμουν σαν το ψωμί στο γιορτινό τραπέζι.

Μα μη νομίζεις πως κι η φυλακή είναι ικανή να μου στερήσει το όνειρο. Σε ξεγελώ, βαρύτητα, δεν είσαι θεά, δεν είσαι παρα μόνο μια δύναμη που κατανικιέται με τη σκέψη, με το όνειρο με την επιθυμία. Με την αγάπη. Σέρνω τις αλυσίδες που με κρατάς δεμένο κι απογειώνομαι με τη θέληση της χαράς που μου χαρίζει η σκέψη. Πάω τα δώρα να μοιράσω. Παιδιά παντού, μικρά χεράκια που τα απλώνουν για να πάρουν ένα δώρο το καθένα. Ένα δώρο που θα το αγαπήσουν και θα το παίξουν τις μέρες των χριστουγέννων.

Βαρύτητα, πόσο ευκολα σε ξεχνούν όσοι αγαπούν. Πόσο χάνεις τη δύναμή σου τη νύχτα των Χριστουγέννων. Πόσο ανάλαφρα οι σκέψεις μας πετούν σαν άγγελοι στον ουρανό. Μεταφέρουν τις επιθυμίες των παιδιών που σε αγνοούν. Παιδιά γινόμαστε όλοι τη νύχτα αυτή.

Βαρύτητα. Οι φλόγες ξεφεύγουν σ’ αντίθετη κατεύθυνση απ’ την επιμονή σου να τα τραβάς όλα κοντά σου. Ο καπνός σε κοροϊδεύει καθώς ανεβαίνει ανάλαφρα και χάνεται στον ουρανό. Τη σκέψη δεν μπορείς να την ελέγξεις, τη χαρά δεν τη μαγνητίζεις, το όνειρο δεν το γνωρίζεις καν. Γι αυτό οι ευχές των Χριστουγέννων είναι μαγικές. Γεμίζουν την ατμόσφαιρα με όσα τα χείλη των ανθρώπων ψιθυρίζουν με χαμόγελο.

Βαρύτητα. Πόσο σ’ αρέσει να μαγνητίζεις τα χιλιάδες πολύχρωμα στολίδια απ’ τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα. Κι αν κάποιο από λάθος ξεκρεμαστεί απ’ το κλαδί, είναι τόση η λαχτάρα σου να το αγκαλιάσεις… που μοιραία το σπας.

Βαρύτητα. Πόσο σ’ αρέσουν κι εσένα τα Χριστούγεννα. Πόσο όμορφα φέρεσαι με το  κάλεσμα των χιονονιφάδων. Πόσο απαλά στρώνεις το χιόνι και μαγεύεις το τοπίο. Με τι αγάπη αφήνεις τις παιδικές φωνες που λένε τα κάλαντα να γίνουν ύμνοι ελεύθεροι σαν όμορφα πουλιά που κελαϊδούν στα απέραντα δάση.

Βαρύτητα. Λευκό το φόρεμά σου απόψε. Λευκά τα όνειρα. Λευκή η νύχτα που κατεβαίνει απ’ τα ψηλά βουνά. Χριστούγεννα παντού. Μια φάτνη, μια αγκαλιά. Μια Άγια Νύχτα.

Advertisements

6 thoughts on “Μόνο Μια Άγια Νύχτα

  1. Δημήτρη, χρόνια πολλά και πάντα δημιουργικά! Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια, τα οποία αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα, ακριβώς λόγω αυτού που τα εκφράζει ΅Με τη σειρά μου εύχομαι, τόσο η ποιότητα των γραπτών σου, όσο και του blog σου https://dimitrismanousakis.wordpress.com/ A great WordPress.com site να συνεχίσουν να αποτελούν για εμάς πάντα πηγές απόλαυσης και έμπνευσης!

    Με εκτίμηση
    Κωνσταντίνου Δημήτρης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s