Ένα Βιβλίο Δώρο

Book

Ένα όνομα.Λίγα λόγια για σένα στο πίσω εξώφυλλο. Μια μικρή φωτογραφία και ένα χαμόγελο.Άγνωστε συγγραφέα…

 

Επαναπροσδιορισμός του σκεπτικού. Ένα άλλο ταξίδι.

Η αναρίχηση στον υγρό βράχο με σκοπό το περισσότερο φως.

Εργασία κουραστική όλες αυτές οι αέρινες πατημασιές, φορτωμένος με τα σχέδια του μέλλοντος.

Σε ένα σχοινί κρέμασα την επιθυμία και σε ένα καρφί πιο ψηλά έβαλα το στόχο. Γραμμένο βιβλίο για διάβασμα, ένα ταξίδι σε άγνωστα μέρη. Τελικά πόσα μέρη δεν γνωρίζω. Μια ζωή δεν φτάνει να διαβάσω τόσα βιβλία.

Σε σκέφτομαι μέσα από τις σελίδες που έγραψες. Κάθε κτύπος των δακτύλων σου πάνω στο πληκτρολόγιο, ο ήχος του μεταφορικού μέσου που ταξιδεύω. Μοιάζει με τον ήχο του τρένου που κυλά γρήγορα πάνω στις σιδερένιες ράγες. Κι όταν φτάνω στο μυστήριο γίνεται ήχος από ένα υποβρύχιο κι έπειτα πάλι ήχος από μια πτήση με ένα ελικοφόρο αεροπλάνο πάνω από τα σύννεφα.

Όπου θέλεις εσύ με στέλνεις με τη συναρμολόγηση των γραμμάτων σου. Κι όποτε θέλεις με ρίχνεις μέσα στον βαθύτερο εαυτό μου να ψάχνω σαν σε άγνωστη αποθήκη να βρω κάτι που ξέχασα μες στη βιασύνη μου για να διασχίσω το δρόμο. Εκεί ίσως συναντήσω τον εαυτό μου.

Τεράστια πόλη. Μια φωτογραφία στο εξώφυλλο φτάνει που τη ξεθωριάζει ο ήλιος καθώς τη καίει στο πεζούλι του παραθύρου με τη τραβηγμένη κουρτίνα που άφησα το βιβλίο να με περιμένει μέχρι το γυρισμό μου στο σπίτι. Απλωμένες οι σκέψεις μου στη ταράτσα, στεγνώνουν στο δυνατό φύσημα του ανέμου, μα πάντα μένει πάνω τους το άρωμά μου, σαν αυτό που η πλύση προσδίδει στα ρούχα. Ωραία η θέα των νωπών σκέψεων. Πόσο ψηλά βρίσκονται αυτές οι σκέψεις; Στη σκεπή, εκεί που συχνάζω…

Το βιβλιοπωλείο στη κεντρική λεωφόρο άνοιξε. Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα για τις κρουαζιέρες της φαντασίας. Χιόνι καλύπτει το αεροδρόμιο. Η θύελλα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, μα πίσω από το τζάμι, στη ζεστή ατμόσφαιρα του δωματίου, οι πτήσεις εκτελούνται κανονικά. Καμιά θύελλα δεν μπορεί να τις ακυρώσει. Τα τρένα σφυρίζουν στους σταθμούς και τα πλοία απομακρύνονται αργά απ’ τα λιμάνια  και χάνονται στην ομίχλη που αγγίζει τη θάλασσα.

Που θα με πας σήμερα. Στη μέση του ωκεανού, ο ορίζοντας κύκλος… Αφήνομαι να με ταξιδέψεις κι ας μη με γνωρίζεις. Χωρίς ζώνη ασφαλείας, χωρίς οδηγίες, με ρίσκο προορισμό. Αυτά τα ταξίδια, είναι αυτά που μου αρέσουν πραγματικά. Πόσοι αναγνώστες σε κρατούν στα χέρια αυτή τη στιγμή και πού;

Σε διαβάζω.

Ένα βιβλίο δώρο μπορεί να είναι ένα ταξίδι μαγευτικό. Τώρα σε γνωρίζω. Ξέρω που με ταξίδεψες. Ξέρω πως με μάγεψες…

Advertisements

2 thoughts on “Ένα Βιβλίο Δώρο

  1. Με ταξίδεψες πάλι Δημήτρη με το τρόπο σου. Και διαβάζω ακόμα ένα βιβλίο που μου αρέσει. Με ταξιδεύει σε άγνωστα μέρη και οι ώρες περνούν γρήγορα. Πάλι θα ξενυχτήσω. Σ’ ευχαριστώ, πολύ όμορφο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s